Om Lennartsnäs

Naturskönt beläget på avskild halvö mot Mälaren vid Kungsängen ca 35 minuter från Stockholms citykärna - här ligger Lennartsnäs Säteri med anor ända från Lennart Torstenssons tid. Här huserar familjen af Ugglas sedan början av 1800-talet och här finns också en modern ridanläggning uppförd på nittiotalet.

Anläggningen omfattar en stallbyggnad med 45 boxar, totalt inryms 57 hästar med föl- och sidostall, ett modernt ridhus på drygt 1300 m² och en paddock i direkt anslutning till stallet. I omedelbar närhet finns betes- och rasthagar, i området finns kilometervis av ridvägar förutom de småvägar som förbinder åkrarna och de få hus som finns på ägorna. Hela området är enskilt område vilket innebär ett minimum av trafik.

Stallet, som är en fullserviceanläggning, är inriktat både på dressyr och på hoppning. Här anordnas såväl mindre regionala tävlingar som kurser med inhyrda gästtränare och instruktörer.

Målsättningen med stallet har alltid varit att erbjuda hästägare en avspänd men hög kvalitativ nivå där hästens komfort kommer i första rummet.

Den trivsamma atmosfären förstärks av den vackra stallbyggnaden i tegel där den höga takhöjden och de tjocka stenväggarna borgar för ett gott inomhusklimat och en bra luft. Stora boxar med breda mellangångar gör stallet lättjobbat.